Monday 20th of May 2024

У Сухопутних військах радять українцям готуватися до мобілізації жінок

Радник з ґендерних питань командувача Сухопутних військ ЗСУ Оксана Григор’єва заявила, що Україна має ухвалити ізраїльську політику призову на військову службу для жінок. Про це вона сказала у коментарі виданню The Times.

За її словами, політика призову жінок на військову службу в ізраїльському стилі потрібна для вирішення проблеми дефіциту новобранців. У зв’язку з цим Григор’єва зазначила, що Україні потрібно готуватися до того, що доведеться мобілізувати жінок вже в наступні роки.

“У нашій Конституції сказано, що обов’язок кожного українця — захищати батьківщину, тому буде правильно, якщо жінки теж будуть служити… Наш північний сусід просто так не зникне. Упродовж сотень років вони неодноразово нападали на нас. Як і Ізраїль, ми маємо бути готові до цього, а це означає, що треба навчати чоловіків та жінок, щоб вони були готові до війни”, – сказала Григор’єва.

За даними уряду, наразі у ЗСУ служать 65 000 жінок, що приблизно на 40% більше, ніж у 2021 році. Майже всі вони добровольці, оскільки обов’язкового призову для жінок не існує.