Monday 20th of May 2024

Російські обстріли прифронтових областей: є поранені на Херсонщині та Харківщині

Наслідки російського обстрілу Куп’янська, 1 квітня 2024 року

Російські війська протягом попередньої доби обстрілювали Херсон та ще сім населених пунктів області, повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін 2 квітня.

Зокрема, обстріли пошкодили багатоповерхівку та чотири приватних будинки, були влучання в господарську споруду та газопровід. Прокудін уточнює, що виток газу перекрили, пожежі та загроз немає.

«Через російську агресію дві людини дістали поранення», – додав він.

За даними голови Харківщини Олега Синєгубова, за добу російська армія обстріляла з артилерії та мінометів близько 15 населених пунктів області. Внаслідок обстрілів поранень зазнали дві жінки – у Вовчанську та Куп’янську.

«Внаслідок ворожого обстрілу села Курилівка Куп’янського району горіли приватні житлові будинки. Без постраждалих», – написав Сиинєгубов у своєму телеграм-каналі.

Очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що над областю вночі збили дев’ять російських дронів Shahed.

«Через падіння уламків в обласному центрі виникло два займання, які оперативно загасили. Пошкоджені двоповерхова будівля та пожежна частина. Ніхто не постраждав», – повідомив він.

Лисак додав, що внаслідок атаки на Кривий Ріг напередодні вибиті вікна в трьох дев’ятиповерхових будинках, вона також пошкодила автомобіль та високовольтну лінію електропередач. Жінці, яка постраждала внаслідок обстрілу, надали медичну допомогу, вона лікуватиметься вдома.

«Вранці російська армія кілька разів вдарила по Нікопольщині – артилерією і дронами-камікадзе. Поцілила по райцентру та Червоногригорівській громаді. Наслідки з’ясовуються», – додав голова ОВА.

Про обстріли також повідомляли очільники Запорізької та Миколаївської областей, за їхніми даними, цивільні не постраждали.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

«За день втратили все». Жителі Сумської області на кордоні з Росією евакуюються під обстрілами (відео)

Будь ласка, зачекайте

Форум