Tuesday 14th of May 2024

У мережі поширюють фейк про евакуацію Кременчуцького району через ймовірні ракетні обстріли ГЕС

Фейк, еквакуація через Кременчуцьку ГЕС

Через месенджери розповсюджується недостовірна інформація про евакуацію населення з Кременчуцького району через ракетні удари, що ймовірно є черговою провокацією з боку росії. ДСНС України категорично спростовує ці чутки.

Про це поширення фейку повідомляє пресслужба ДСНС у Telegram.

У неділю, 28 квітня, у месенджерах з’явилася інформація, що нібито від ДСНС України проводиться евакуація людей з Кременчуцького району через можливі ракетні обстріли Кременчуцької ГЕС. Проте, пресслужба ДСНС України офіційно спростувала цю інформацію.

"Через месенджер Telegram розповсюджується інформація нібито від ДСНС України щодо проведення "евакуації" з низки населених пунктів Кременчуцького району Полтавщини через ймовірні ракетні обстріли. ДСНС України інформує, що такі повідомлення є ворожим інформаційним вкидом, спрямованим на дестабілізацію ситуації", — йдеться у повідомленні.

За словами представників ДСНС, повідомлення про таку "евакуацію" є частиною ворожого інформаційного вкиду, спрямованого на дестабілізацію ситуації в регіоні.

Фейк про евакуацію Кременчука

Рятувальники звернулися до громадськості з закликом не довіряти сумнівним джерелам інформації та перевіряти факти через офіційні канали комунікації.

Нагадаймо, раніше ми повідомляли про те, що у мережі з’явилася інформація про те, що працівники українських ТЦК і СП були помічені у Молдові. Зі слів місцевих, вони були нібито помічені у компанії з правоохоронцям і "шукають ухилянтів". Причина ймовірного візиту української делегації у сусідню Молдову поки невідома. Проте згодом стало відомо, що це черговий фейк.

Ще більше гарячих та ексклюзивних новин – у нашому Telegram-каналі та Facebook!