Thursday 9th of May 2024

У Ніжині попрощалися з 37-річним захисником Маріуполя

У Ніжині попрощалися з 37-річним захисником Маріуполя

У Ніжині попрощалися з 37-річним захисником Маріуполя

На Чернігівщині попрощалися з воїном Миколою Гомоляком, що загинув, захищаючи Маріуполь. З російськими окупантами уродженець цього захопленого нині російськими загарбниками міста воював ще з 2014 року.

Свій останній бій Микола Гомоляко прийняв наприкінці березня 2022 року, його особу вдалося ідентифікувати за результатами ДНК-експертизи через понад два роки після загибелі. Про Героя розповіли Ніжинська міська рада та "Суспільне".

Без тата залишилася донька: у Ніжині попрощалися з 37-річним захисником Маріуполя qkxiqdxiqdeihrant

Народився молодший сержант Микола Гомоляко 3 січня 1985 року у Маріуполі. З цим містом було пов’язано практично усе життя чоловіка, там же зрештою воно й обірвалося.

Після закінчення школи, упродовж 2004-2005-го рр., Микола Гомоляко відслужив строкову службу у нині окупованій Євпаторії. Далі ж – повернувся до Маріуполя, де влаштувався на роботу на металургійний комбінат.

А з 2014 року, коли Росія розпочала збройну агресію проти України, Микола став на захист рідної землі. У 2014 році він був мобілізований, далі ж – підписав контракт з ЗСУ, з 2016 року був учасником АТО і отримав за службу не одну нагороду.

В одному з боїв отримав також контузію. А у 2019 році Микола Гомоляко брав участь у навчаннях Sea Breeze-2019 у складі морської піхоти.

І при цьому встигав ще й навчатися: з 2016 по 2020-ий заочно навчався у Харківському юридичному університеті, отримавши диплом юриста-правознавця.

До останнього подиху Микола Гомоляко захищав рідний Маріуполь. Загинув чоловік 25 березня 2022 року, виконуючи бойове завдання.

Поховати ж його змогли лише через два роки, після ідентифікації особи за допомогою ДНК-експертизи. Упродовж всього цього часу у Ніжині, що на Чернігівщині, на воїна чекали батько та донька Мирослава 2015 року народження.

26 квітня Героя поховали на Мигалівському кладовищі, де спочивають його рідні.